Взаємозв’язок когнітивно-стильових параметрів та особливостей навчальної діяльності в осіб юнацького віку - Бущак, Г.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Дослідження зв’язків когнітивного стилю і особливостей навчання дозволили краще з’ясувати механізми розумової діяльності. Стилі характеризу- ють інтелектуальну діяльність на різних її етапах. Стійкі відмінності в переважаючих перцептивних стратегіях спричиняють відмінності в навчальній діяльності. Проте під впливом спеціально організованого навчання стильові властивості мають ресурс мобільності, є виявлені факти зміни вираженості їх полярності . На основі отриманих результатів ми припускаємо, що суб’єктивно виділена здатність студента навчатися на рівні конкретного досвіду чи теоретичного обґрунтування поєднується з певними когнітивно-стильо- вими параметрами.