Особливості реалізації суб’єктами смислових завдань з максимального прояву психомоторних якостей - Жиляк, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналі- зовано вплив смислових завдань моторних дій на прояв психомотор- них якостей суб’єкта активності. Встановлено, що смислові завдання моторних дій мають вирішальне значення для їх реалізації, оскільки відповідно до змісту цих завдань утворюються функціональні органи, здатні забезпечити певне рухове досягнення. Доведено, що зовні схожі за окремими характеристиками дії з різними смисловими завданнями по-різному сприяють прояву складових психомоторної якості сили. Експериментально підтверджено, що між показниками різних проявів швидкості людини слабкий взаємозв’язок. Обґрунтовано, що смислові завдання з прояву силової та швидкісної витривалості мають різні пси- хомоторні механізми реалізації.