Психологические и физиологические особенности «коронарного» типа личности (обзор) - Конарева, І. М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
огляді описано деякі психологічні особливості «коронарного» типу особистості (з поведінкою типу А). На- ведено результати досліджень змін параметрів активності автономної нервової системи та ЕЕГ в умовах вирішення різних задач у осіб типів А та Б. Відмічено, що суб’єкти типу А в цілому демонструють підвищену інтенсивність arousal-реакцій, що проявляється в значному зростанні частоти серцевих скорочень, рівня систолічного кров’яного тиску, LF- компонента кардіоінтервалограми, рівня адреналіну в плазмі крові та ін. Описано моделі та теорії, що інтерпретують фізіологічну реактив- ність патерну типу А.