Тренінг «Психологічні основи соціального розвитку особистості в ранньому юнацькому віці»: зміст і структура - Крюкова, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті роз- крито сутність соціального розвитку особистості в ранньому юнацькому віці. Представлено зміст і структуру тренінгу «Психологічні основи со- ціального розвитку особистості в ранньому юнацькому віці», апробова- ного у загальноосвітніх навчальних закладах. Описано вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учнів, змістовний і розвивальний компо- ненти кожного з шести розділів тренінгу: «Поняття про соціальний роз- виток і соціальне самовизначення старшокласника», «Беру відповідаль- ність на себе», «Створення довіри у відносинах», «Розвиток терпимості й толерантності: вчимося розуміти і цінувати відмінності», «Шлях до злагоди. Ефективна комунікація в умовах конфлікту», «Створення ефективної команди. Соціально-особистісна прихильність нормам, цін- ностям і цілям колективу». Апробація тренінгу показала доцільність його використання у загальноосвітніх навчальних закладах.