Соціально-психологічна адаптація студентів до умов фахового навчання - Маліцький, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття досліджує актуальні проблеми соці- ально – психологічної адаптації студентів до умов професійної освіти. Автор аналізує різноманітні аспекти цього особистісного процесу. До- сліджуються різні види адаптації, їх вплив на набуття соціальної ролі. Висвітлено сучасні підходи до вивчення адаптаційних можливос- тей особистості. Багато уваги приділяється індивідуальності адаптивно- го процесу, його тісному зв’язку з генотипом особистості. Розкрито можливості боротьби з деіндивідуалізацією та дезадапта- цією в освітньому процесі, шляхи вирішення труднощів у професійному розвитку особистості.