Використання арт-терапевтичних технологій у роботі спеціалістів Лекотеки з дітьми, що мають порушення емоційно- вольової сфери. - Нигматуллина, И.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто можливості використан- ня різних арт-терапевтичних технологій у корекційній роботі з дітьми з раннім дитячим аутизмом. Відзначено, що арт-терапія відіграє особли- ву роль у корекції емоційних порушень у дітей з обмеженими можли- востями здоров’я, дозволяють на практиці впроваджувати інклюзивний підхід. Однією з найбільш актуальних й значимих сучасних інновацій- них форм проведення арт-терапії є Лекотека. Висвітлено досвід ство- рення сучасної Лекотеки, заняття в якій проводять студенти під керів- ництвом викладачів, активно поєднуючи арт-терапевтичні технології з інформаційно-комунікативними, у тому числі з інтерактивним методом біологічного зворотного зв’язку.