Принципи та методи діагностики хронотопу комунікативної діяльності у дошкільників із затримкою психічного розвитку - Омельченко, І.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Визначено, що хронотоп комунікативної діяльності представляє собою складний соціально-психологічний феномен, який конструюєть- ся особистістю в результаті її реальної і віртуальної взаємодії та комуні- кації у вимірі буденної та небуденної реальності з Іншим (дорослими та однолітками) в соціумі, Іншим у культурі (дорослими та однолітками, анімаційними персонажами) й персоналізованим Іншим (улюбленою іграшкою, уявним компаньйоном), що розгортається в часі та цінніс- но-смисловому континуумі буття. Теоретично обґрунтовано та проана- лізовано принципи діагностики хронотопу комунікативної діяльності у дошкільників із затримкою психічного розвитку. Підібрано методики та обґрунтовано систему діагностики хронотопу комунікативної діяль- ності у дошкільників із затримкою психічного розвитку.