Методологічні засади дослідження смислових завдань моторних дій у структурі рівнів психологічного відображення - Жиляк, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено теоретико-методологічний аналіз підходів до дослідження смислових завдань моторних дій. Розкрито значення ді- яльності парадигми для вивчення закономірностей та механізмів керу- вання моторними діями за допомогою смислових завдань. Розглянуто особливості застосування принципів детермінізму, системності, розви- тку як методологічних засад дослідження відображувальної та регуля- тивної функцій психіки людини. Визначено рівні реалізації смислових завдань (сенсорно-перцептивний, уявлень, мовно-мислительний (вер- бально-логічний)), а також сторони образного відображення (образ-ме- та, концептуальна модель, оперативний образ).