Гендерна диференціація індивідуальних цінностей сучасної молоді - Климентович, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано гендерні особливості сучасної молоді, які проявляються в диференціації інструментальних і термінальних цін- ностей. Розглянуто терміни «цінності» та «ціннісні орієнтації». Окрес- лено типово «чоловічі» та типово «жіночі» цінності. Досліджено питан- ня ціннісних орієнтацій чоловіків та жінок, пов’язаних з гендерними стереотипами. Виявлено індивідуальні цінності, які являються спіль- ними та відмінними для обох статей. Розглядаються соціально-психоло- гічні аспекти досліджуваного феномена, що недостатньо вивчені з точки зору динаміки соціальної ситуації, через призму даних здійсненого ав- тором емпіричного дослідження.