Внутрішньомовленнєва діяльність як основа розвитку діалогічного мислення у майбутніх психологів - Пахомова, О.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито роль внутрішньомовленнєвої діяльності в роз- витку діалогічного спілкування та мислення у майбутніх психологів. Мислення в діалогічному спілкуванні виступає важливою основою піз- нання партнера спілкування, розробкою контексту змісту спілкування, розвитку уявлень про образ думок іншої людини, стилю її мислення, на- пряму думок суб’єкта. Мислення в діалогічному спілкуванні включено в структуру впливу на іншу людину чи потенціального клієнта в умовах взаємодії та взаєморозуміння, тому без мислення не може існувати діа- логічне спілкування, узагальнення інформації та знань.