Соціальний інтелект у структурі інтелекту - Руда, Н.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито розуміння структури інтелекту в межах фактор- ного та експериментально-психологічного підходів. Представлено трак- тування ієрархічної моделі інтелекту прибічниками факторного під- ходу. Охарактеризовано генеральний фактор інтелекту. Встановлено, що експериментально-психологічні теорії інтелекту констатують, що в структурі інтелекту існують незалежні інтелектуальні здібності. Роз- крито специфіку експериментально-психологічного підходу до аналізу структури інтелекту. В межах кожного з підходів визначено місце со- ціального інтелекту у структурі інтелекту.