Статеві та вікові особливості мотивів вибору професії та мотивів навчання студентської молоді - Савицька, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто теоретичні аспекти проблеми мотивів та резуль- тати емпіричного дослідження статевих та вікових особливостей мотивів вибору професії та мотивів навчання студентської молоді. З’ясовано, що навчально-професійна діяльність студентів педагогічних спеціальностей вишу є полімотивованою. Виявлено статеві відмінності у переважанні зо- внішніх та внутрішніх мотивів вибору професії та їх поєднанні, кількісні зміни в структурі мотивів навчання студентів. Встановлено, що в процесі професійної підготовки у студентів домінуючим стає один з мотивів на- вчання та один з мотивів вибору професії. Окреслено основні напрямки формування мотивів навчання у виші та мотивів вибору професії.