Психологічний супровід розвитку творчих здібностей молодших школярів - Скиба, М.М.; Щербан, Т.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обговорюються теоретичні аспекти здібностей молодших школярів їх види, діагностика та результати дослідження творчих й інтелектуальних здібностей учнів. Проведено порівняння результатів творчості та інтелекту. Надано поради батькам та вчителям щодо об- дарованих дітей. У дослідженні використані методики, які дозволяють ефективно дослідити творчість, рівень інтелекту молодших школярів, а саме: «Методика дослідження творчого компонента» (автор методики П. Торренс – «Закінч малюнок», методика визначення рівня розумово- го розвитку Е.Ф.Замбацявичене, визначення рівня уяви О.М. Дяченко, визначення пізнавальних здібностей та пізнавальної активності.