Проблеми профілактики віктимної поведінки студентів - Тарасенко, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються сфери сучасних віктимологічних дослі- джень. Акцентується увага на недостатній дослідженості проблеми по- передження віктимізації поведінки осіб студентського віку. На підставі результатів теоретичного аналізу проблеми одним з напрямів профі- лактики їх віктимної поведінки виділено оволодіння студентами адап- тивними поведінковими стратегіями подолання (копінг-стратегіями). Зауважується на недостатній дослідженості характеру впливу застосу- вання різних копінг-стратегій на рівень схильності студентів до віктим- ної поведінки. Наводяться дані пілотного емпіричного дослідження, ко- трі підтверджують наявність означеного зв’язку, а також необхідність подальших досліджень.