Вплив позитивних цінностей педагога на формування позитивних цінностей та «сильних» рис характеру учнів - Труляєв, Р.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито психологічний механізм впливу позитивних цінностей та «сил характеру» педагога на оптимальне функціонування учнів як суб’єктів навчально-пізнавальної діяльності. Наведено резуль- тати дослідження впливу позитивних цінностей педагога на форму- вання позитивних цінностей та «сильних» рис характеру школярів. У результаті емпіричного дослідження встановлено, що вираженість по- зитивних цінностей вчителя лежить в основі формування відповідних позитивних цінностей та оптимально високої самооцінки учнів і, таким чином, забезпечує їх суб’єктивне благополуччя. Особливу роль при цьо- му відіграє тріада позитивних цінностей педагога «Мудрість», «Гуман- ність», «Справедливість».