Деякі психологічні особливості стилю керівництва організацією - Шанта, С.П.; Щербан, Т.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто основні напрями дослідження проблематики психології управління. Ґрунтовно розкрито психологічний аспект ді- яльності керівника. Проаналізовано класичні стилі управління. Вио- кремлено істотні фактори прийняття управлінських рішень. Обґрунто- вано поняття професійної готовності до управління. Розкрито значення відповідальності як основного критерію системи управління. Представ- лені емпіричні результати щодо дослідження відповідальності майбут- ніх фахівців, що розглядається через призму стилів керівництва орга- нізацією.