Особливості зв’язку психологічної та персональної ресурсності особистості - Штепа, О.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено результати аналізу сумірності особистісних, соці- альних, персональних та психологічних ресурсів.Персональну ресурс- ність розкрито згідно контексту концепції «консервування ресурсів» С. Хобфолла. Психологічну ресурсність, з авторського погляду, охарак- теризовано як досвід усвідомлення особистістю власних можливостей, який стає потенціалом для надання підтримки іншим, саморозкриття та творчого саморозвитку у професії. Головними результатами емпірич- ного дослідження є те, що відчуття людиною себе психологічно ресурс- ною пов’язано з її внутрішніми персональними ресурсами, а здатність виявляти власну ресурсність – із соціальними персональними ресурса- ми.