К вопросу о внутреннем пространстве свободы личности - Максименко, С.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються філософсько-методологічні підстави вивчен- ня психологічних особливостей внутрішнього простору свободи особис- тості. Аналізуються погляди мислителів, починаючи з епохи Античності аж до Нового часу. Обґрунтовується важливість категорії життєвої енер- гії для здійснення і розвитку внутрішнього простору особистісної свобо- ди. Зроблено висновок, що особливості внутрішнього простору свободи особистості обумовлені з позицій психологічного аналізу існуванням життєвої енергії, яка констатує можливості вільних особистісних дій, вільного вибору індивідуальності, вільного розвитку людини.