Обґрунтування умов збереження психічного здоров’я спортсменів - Альошичева, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Встановлено залежність рівня психічного здоров’я від двох груп чинників: об’єктивних і суб’єктивних. Об’єктивні – це масштабність змагань, насиченість їх екстремальними ситуаціями, інформаційна не- визначеність, необ’єктивність суддівства. Суб’єктивні – переживання за результати власного виступу, здатність до протидії впливу психо- травмуючих факторів. Умовами підтримки і збереження психічного здоров’я спортсме- нів є опанування ними методами підвищення психологічної і емоційної стійкості та здатності до саморегуляції своїх психічних станів і проце- сів.