Корекція сенсорної сфери дітей із порушеннями психофізичного розвитку - Вічалковська, Н.К. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито корекційну спрямованість навчання та вихован- ня, що передбачає кваліфіковане знання та врахування структури де- фекту аномальної дитини, виявлення та використання її потенційних можливостей. В основу корекційної роботи вчителі намагаються по- класти ідею розвитку збережених функцій, включаючи заходи медич- ного, фізичного, психологічного та соціального впливу на особистість учня. Корекційна допомога надається відповідно до характеру пору- шення.