Вплив самоактуалізації на спрямованість ціннісних орієнтацій майбутнього спеціаліста - Панчук, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються психологічні особливості та динаміка ста- новлення ціннісних орієнтацій майбутнього вчителя в процесі профе- сійної підготовки, проаналізовано зміст поняття «самоактуалізація особистості», висвітлено вплив самоактуалізації на рівень підготовки майбутнього професіонала, розкрито зв’язок змісту ціннісних орієнта- цій з рівнем самоактуалізації, проведено порівняльний аналіз загальних індексів самоактуалізації особистості майбутніх учителів з індексами шкали ціннісних орієнтацій, проаналізовано результати експеримен- тального дослідження впливу рівня самоактуалізації на спрямованість ціннісної сфери майбутнього вчителя.