Економічна свідомість особистості: методологічні обрії аналізу проблеми - Подляшаник, В.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено основні теоретико-методологічні підходи до визначення економічної свідомості особистості. Запропоновано теоре- тико-емпіричний матеріал щодо визначення структури, форм і функцій економічної свідомості особистості та обґрунтовано центральні тенден- ції економічної соціалізації особистості. Встановлено, що цінністю біль- шості наукових напрацювань є підкреслення ролі вивчення економічної культури особистості, яка повинна забезпечити відповідне адекватне ставлення людини як суб’єкта економічних відносин до економічних об’єктів та ситуацій, та, відповідно, й процес ефективної економічної соціалізації особистості.