Цілепокладання як основа прийняття студентами стратегічних життєвих рішень - Помиткіна, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено результати теоретичного дослідження пробле- ми прийняття студентами стратегічних життєвих рішень. Подано ре- зультати емпіричного дослідження постановки та реалізації життєвих цілей студентів у найважливіших сферах життя: професійному само- визначенні, виборі шлюбного партнера та визначенні власної життєвої позиції. Зроблено висновок про необхідність запровадження у практи- ку ВНЗ заходів щодо підготовки студентської молоді до постановки та реалізації життєвих цілей, які лежать в основі прийняття стратегічних життєвих рішень та визначають життєвий шлях особистості.