Методики вимірювання креативної активності та виявлення рівня розвитку творчого мислення професійного самовизначення студентів ВНЗ - Скулиш, Н.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У відношенні професійного самовизначення в період навчання у ВНЗ можна розглядати як професійне навчання і підготовку до профе- сійної діяльності як стадію оволодіння знаннями, уміннями і навичка- ми майбутньої професії. Встановлено, що застосування такої системи форм навчальної роботи повинне здійснюватися диференційовано й по- етапно залежно від обсягу накопичених знань у студентів. Необхідни- ми умовами розвитку креативної активності студентів є: диференціація цілей, обсягу й форм самостійної роботи студентів; комплексне дослі- дження всіх форм активізації й контролю самостійної роботи.