Психічне здоров’я особистості як предмет психологічного дослідження - Шаронова, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлюються окремі аспекти дослідження психічного здоров’я особистості, розглядаються різні трактовки даного поняття, визначаються критерії психічного здоров’я та фактори, які впливають на його формування. Розглядається стан проблеми психічного здоров’я в сучасних умовах життєдіяльності особистості. Встановлено, що пси- хічні процеси здорової людини характеризуються максимальним на- ближенням суб’єктивних образів до відображення об’єктів дійсності, адекватним самосприйманням, розвиненими здібностями концентрува- ти увагу, утримувати в пам’яті інформацію, здатністю до логічної оброб- ки інформації, критичністю мислення, креативністю.