Розвиток особистості педагога в емоційному просторі - Алмаші, С.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються психологічні засади формування емоційної регуляції майбутнього вчителя ще під час навчання у ВНЗ. Проаналі- зовано особливості професійної діяльності вчителя. Розглядається про- блема емоцій та емоційної стійкості особистості. Проаналізовано про- яви показників емоційної стійкості. Визначено основні психологічні причини блокування педагогічної діяльності та руйнування емоційної стійкості. Представлено результати емпіричного дослідження. Проана- лізовано особливості емпатійних тенденцій та рівні вияву показників тривожності, імпульсивності, зовнішнього локусу контролю та соціаль- ної бажаності студентів педагогічного факультету.