Проблема мотивації вибору професії «психолог» - Бубряк, Т.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається питання співвідношення соціально та осо- бистісно зумовлених мотивів вибору студентами професії психолог. Проведено емпіричне дослідження змістових характеристик професій- ної самоідентичності. Було використано авторську анкету для вияв- лення тимчасової перспективи процесу професійного самовизначення і первиного інтересу до професії. На підставі результатів емпіричного дослідження виокремлено переважаючі типи перспектив ідентичності.