Природа та ґенеза соціально-нормативної поведінки особистості - Гарькавець, С.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються чинники, умови та психологічні механізми, що обумовлюють прояви соціально-нормативної поведінки особистості. Аналізуються наукові підходи до природи та ґенези поведінки люди- ни у соціально-нормативному вимірі. Досліджуються феноменологічні аспекти нормативного існування індивіда в соціумі та зроблено спробу побудувати ієрархічну модель соціальних норм, які впливають на його соціальну активність.