Психологічний аналіз змістово- функціонального наповнення терміна «психологічний захист» у контексті самоприйняття особистості - Гошовська, О.Я. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті йдеться про змістову та функціональну семантику терміна «психологічний захист» у контексті самоприйняття особистості. Вста- новлено змістове і діяльнісне наповнення дефініції, висвітлено основні підходи до її інтерпретації. Встановлено, що адекватність і доречність застосування психозахисту культивує позитивне стверджуюче при- йняття себе та дозволяє розширити репертуар просоціальних моделей поведінки, спрямованих на забезпечення успішного загальноособистіс- ного розвитку.