Маргарет Мід як фундатор наукового напряму «Культура і особистість» - Данилюк, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено спробу аналізу наукових поглядів однієї із засно- вників школи «Культура і особистість» Маргарет Мід. Встановлено, що міждисциплінарна кооперація припускає докладний облік усіх підходів і даних.Ідеї Мід дали напрям крос-культурним дослідженням дитячого середовища і розвитку до теперішнього часу. Крос-культурні відміннос- ті в поведінці дорослих відзначалися й раніше, але процеси розвитку, які ведуть до цих відмінностей, не привертали уваги фахівців.