Психологічні особливості етнічної ідентичності та толерантності у студентів- білінгвів - Король, Л.Д. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено психологічні особливості етнічної ідентичності та толерантності у студентів-білінгвів. Подано результати емпіричного аналізу вираженості етнічної ідентичності, етнічної афіліації, а також типів етнічної ідентичності у студентів із продуктивним та репродук- тивним типами білінгвізму. Встановлено, що продуктивний білінгвізм сприяє розвитку позитивної етнічної ідентичності, формуванню пози- тивних відчуттів щодо власної етнічної приналежності, а також ста- новленню толерантної особистості студентів, здатних до гармонійної міжкультурної взаємодії та співпраці з членами усіх етнонаціональних спільнот.