Несвідоме як джерело пізнання злочину - Курілов, Ю.Ю.; Данилюк, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Теоретичною засадою, від якої відштовхується це дослідження, є психологічна теорія походження держави та права. За дослідницький метод обрано науковий психоаналіз. У роботі досліджено несвідоме явищ злочину, бунту, держави та влади. На основі результатів дослі- дження зроблено загальні висновки щодо тем дослідження, основ філо- софії та науки взагалі.