Психологічні особливості відповідального ставлення підлітків до власного соматичного здоров’я - Маковєєва, С.В.; Шайда, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття розкриває психологічні особливості відповідального ставлен- ня підлітків до власного соматичного здоров’я. Представлено результати дослідження. Встановлено, що характер соматичної хвороби впливає на психічний стан хворого і особливості особистості самого хворого істотно впливають на виникнення тих чи інших захворювань. Прийняття від- повідальності за свою хворобу допоможе підлітку перебороти хворобу й стать фізично, психологічно та духовно здоровою людиною.