Поняття чуйності як професійно значущої якості особистості вчителя - Матяш, І.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена вивченню професійно значущих особистісних якостей учителя, серед яких чільне місце посідає чуйність, яка є профе- сійно значущою морально-психологічною якістю особистості вчителя, що характеризує його ставлення до інших людей та виявляється в ем- патійності, доброзичливості, тактовності, ввічливості та турботливості, наданні практичної допомоги іншим. Структуру чуйності складають когнітивний, емоційний та поведінковий компоненти.