Роль внутрішнього мовлення в розвитку психологічної культури спілкування у майбутніх психологів - Пахомова, О.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто, теоретично та експериментально обґрунтовано роль внутрішнього мовлення в розвитку психологічної культури спіл- кування у майбутніх психологів. Відмічено позитивну динаміку розви- тку психологічної культури спілкування за показниками когнітивного, комунікативного та особистісного компонентів, які включали гнучкість мислення, аргументованість думки в діалозі, глибоке внутрішньомов- леннєве продумування ходу діалогу, експресивність в діалозі, емоційну стійкість, самоконтроль та саморозвиток себе як психолога фахівця.