Створення психолого-педагогічних умов морального розвитку учнівської молоді в закладі професійно-технічної освіти - Попович, Е.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджено фактори та тенденції падіння моральних норм у суспільстві, ціннісної дезорієнтації молоді, особливо серед континген- ту учнів ПТНЗ. Проаналізовано відомі підходи до розв’язання проблеми морального розвитку молоді, виокремлено провідні психолого-педаго- гічні умови, сприятливі для морального розвитку учнів в закладі про- фесійно-технічної освіти. Відмічено, що успішна реалізація на практиці даних умов можлива при врахуванні специфіки, етапів і психологічних механізмів морального розвитку учнівської молоді.