Влияние воспитателей на развитие детей в Домах ребенка - Раскин, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються питання, пов’язані з проживанням дітей у дитячих будинках в Україні, зокрема аналізується робота персоналу, його поінформованість про наукові й педагогічні підходи до виховання дітей, ставлення до роботи та дітей, готовність до змін у роботі для по- ліпшення соціально-емоційного стану дітей. Також виявлена низка пи- тань, які вимагають подальшої уваги й вивчення, наприклад негативне відношення персоналу до біологічних батьків дітей.