Психологічне забезпечення психічного здоров’я населення Поділля (кінець ХІХ – початок ХХ століть) - Чеканська, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті розглянуто зміст поняття «психічне здоров’я» в процесі історії розвитку психологічних знань на Поділлі наприкінці ХІХ – на початку ХХ століть. Автор визначає передумови становлення й розви- тку психологічної науки в зазначений період, який відзначається спо- стереженням, вивченням та набуттям природничо-наукового досвіду. Подаються результати науково-практичної діяльності лікарського пер- соналу, які проводились на базі Вінницької психіатричної лікарні, що посприяли внесенню значних вкладів в загальну суму людських знань.