Особливості функціонування емоційної сфери неповнолітніх засуджених - Шикуленко, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена вивченню процесу функціонування емоційної сфери підлітків. Представлено систему діагностики імпресивного і екс- пресивного компонентів емоційного конструкта особистості. Проаналі- зовано показники емоційної активності неповнолітніх засуджених, які перебувають у виховній колонії та їх законослухняних однолітків. Ви- значено відмінності у функціонуванні емоційної сфери, на основі яких необхідно будувати корекційний вплив.