Психологічні детермінанти ціннісно- орієнтаційного розвитку особистості майбутніх фахівців освітньої галузі - Янкевич, С.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтувано важливість урахування сутності і специфіки ціннісних орієнтацій майбутніх психологів та соціальних педагогів, їх вплив на особистісний розвиток майбутніх фахівців під час професійного становлення. Крім цього, розкрито розуміння психологічних меха- нізмів та суб’єктних властивостей ціннісних орієнтацій, що є осново- положними чинниками особистісного розвитку майбутніх спеціалістів зазначеного профілю роботи. Встановлено, що особливого змісту у процесі особистісного розвитку майбутніх спеціалістів набирає зміст профдіяльності, який визначає формат та особливості ціннісно- нормативної сфери, глибину переконань і професійних домагань, визначаючи повноту їх суспільної значущості.