Гендерні і психологічні відмінності образу “Я” старшокласників як аспект проблеми забезпечення креативності взаємодій учителів з учнями - Воронюк, І.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описано результати факторноаналітичного дослідження структури образу “Я” старшокласників у просторі позитивних і негативних особистісних характеристик з точки зору проблеми креативного наповнення взаємодії вчителя з учнями. Представлено гендерні відмінності образу “Я” старшокласників на рівні латентних конструктів, що відобразили частково небажані особистісні стратегії учнів різної статі. Запропоновано, як шлях насичення креативними елемен тами, вдосконалити техніку педагогічного впливу спрямуванням його не лише на поверхневі особистісні об’єкти, а й на глибинні особистісні конструкти з метою їх модифікації, посилення, послаблення або руйнування і на цій основі прискорення досягнення розвивальних, виховних і навчальних цілей.