Мотивація як внутрішній чинник розвитку професіоналізму особистості - Каньоса, Н.Г. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається проблема дослідження понять “мотивація” і “мотив” як психологічної проблеми; аналізуються різні підходи у з’ясуванні співвідношення цих понять із діяльністю особистості, її поведінкою, потребами, цілями тощо. Аналіз наукових джерел, присвячених проблемі мотиваційної сфери особистості, дає підстави стверджувати, що недоцільно відривати динамічний аспект мотивації від змістового, оскільки вони існують у єдності та взаємозв’язку