Ціннісні орієнтації як основа вибору життєвих цілей у процесі професіоналізації - Панчук, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються характеристики життєвих та професійних цілей як одних з центральних компонентів психологічної структури особистості, досліджено особливості соціальної детермінації людської поведінки, її саморегуляції та прогнозування, проаналізовано особливості мотиваційноціннісних структур, адекватних новій ситуації, що склалася, а також вивчено мотиваційноціннісні стани і процеси формування громадянської самосвідомості, встановлено вплив змісту ціннісних орієнтацій на професійне самовизначення майбутніх учителів в процесі навчання у вузі.