Методологічні засади дослідження освітнього простору особистості - Ткач, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Серед нових категорій, що потребують наукового психологічного осмислення та обґрунтування, центральне місце посідає освітній простір особистості. У статті здійснено аналіз психолого педагогічної категорії “освітній простір”. Основні його складові мають високу міру наповнення невизначеними смислами, апріорі вони є багатоваріантними і надмір ними, що забезпечує освітньому простору свободу багатовекторного розвитку. Це поняття наразі стало загальноприйнятим у психологічній науці.