Теоретичні основи медіації та її місце в польській освіті - Груца-Мьонсік, Уршуля (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття є оригінальною спробою включення неіснуючого досі в польській системі освіти застосування негоціації і медіації в розв’язуванні конфліктних ситуацій, які трапляються в сучасній польській школі в реляціях вчитель – учень – батьки. Ця проблема знаходиться в колі зацікавлень педагогів, психологів, соціологів і терапевтів, які шукають дійових засобів впливу на молодих людей, що не акцептують загально прийнятих норм суспільної поведінки. Питання негоціації та медіації розглядаються в контексті загальносуспільних трансформацій на тлі європейських стандартів.