Емоційний аспект агресивної поведінки неповнолітніх - Мойсеєва, О.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено аналіз особливостей емоційної сфери неповнолітніх як основної детермінанти формування агресивної поведінки у даному віці. Агресивну поведінку на всіх рівнях її прояву не можна розглядати без емоційної основи, враховуючи при цьому, що соціокультурні впливи та індивідуальний досвід відіграють важливу роль у визначенні чинників, що збуджують емоцію та визначають особливості поведінки людини в такому емоційному стані.