Психологічні механізми формування уявлень про духовний ідеал молодших школярів - Подкопаєва, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються психологічні механізми формування уявлень про духовний ідеал в учнів молодших класів. Вказується актуальність та важливість даної проблематики; здійснюється опрацювання психолого педагогічної літератури, спрямованої на дослідження уявлень про духовний ідеал у дітей молодшого шкільного віку. Для плідного вивчення школярів розглядається загальна психологія дітей молодшого шкільного віку, визначення духовного ідеалу та ідеали дітей. Розкривається зміст і спрямованість сформованого уявлення про духовний ідеал у процесі спілкування з батьками; значення матеріалів українського фольклору, засобів масової інформації та шкільного життя для формування уявлень про духовний ідеал дитини. А також розглядаються основні соціальнопсихологічні умови формування уявлень про духовний ідеал особистості дитини молодшого шкільного віку.