Формування особистості в ранньому юнацькому віці та заняття фізичною культурою - Шинкарюк, В.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті досліджуються психологічні особливості ставлення старшокласників до фізичної якості сили і особистісні риси юнаків, які займаються фізичною культурою і спортом. Встановлено, що ставлення особистості, яке характеризує ступінь інтересу, силу емоцій і бажань, до фізичних якостей може спонукати старшокласників до активності в педагогічному процесі їх розвитку і формування відповідних навичок.