Особливості уявлень студентів про зв’язок між нормами поведінки у конфлікті з продуктивністю його подолання - Володченко, М.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено аналіз результатів емпіричного дослідження уявлень студентів про зв’язок між нормами поведінки у конфлікті з продуктивністю його подолання. Аналіз кількісних даних свідчить про суперечливість зв’язку між уявленнями студентів про норму поведінки у міжособистісному конфлікті та оцінкою продуктивності конфліктних дій. Значна частина опитаних відносить низку дій до підгрупи “порушення норми” і водночас оцінює їх як досить ефективні. У встановленій нами суперечності може приховуватись причина, з якої студенти вдаються до порушення культури поведінки у конфлікті.