Методологічні основи музично– виконавської підготовки майбутнього учителя музики у процесі неперервної освіти - Лабунець, В.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються методологічні основи музичновиконавської підготовки майбутніх учителів музики. Встановлено, що основним методологічним напрямом у процесі неперервного навчання є системний підхід – таке спрямування спеціальної методології науки, завданням якого є розробка методів дослідження й конструювання складних за організацією об’єктів як систем. Усі компоненти неперервної музично виконавської підготовки складають інтегративну цілісність, яка має спільну мету, спільні принципи, єдину внутрішню організацію, для якої характерні взаємозв’язок і взаємозалежність усіх структурних компонентів.